sunnuntai 25. tammikuuta 2015

Irtokarkkiarvostelu nro. 8


Tällä kertaa syödään vain mustia karkkeja. Salmiakkikarkit ovat pienestä pitäen olleet lemppareitani. Aika nopeasti vanhempani oppivat olemaan hiljaa sen sijaan, että sanoisivat "et sinä niistä tykkää", kun halusin salmiakkia. Salmiakeissakin on kuitenkin suuria eroja laadun suhteen.

Ensimmäisenä vasen yläkulma: peikonmarja. Tämä on pehmeä ja päällä on sokerikuorrute. Karkki on kauttaaltaan samanmakuinen ja lievän salmiakkinen siis. Sen oikealla puolella on purjeveneen mallinen salmiakki, joka on tuttu Malacon Hyvää makumaasta karkkipussista.  Tämä on ihan hyvä karkki ja hivenen lakritsinen salmiakki. Keskellä vasemmalla on oikea klassikko: Fazerin merkkari. Nämä olivat pienenä lätkäliigan ohella suosikkejani ja toki vieläkin. Tämä ei tosin ole aivan aito merkkari. Aika mieto ja mitäänsanomaton.

Mennään sitten vähän isompaan "merkkariin" eli kyseessä on Haribon merirosvoraha/merkkari. Hyvää vahvaa salmiakkia. Täynnä makua! Vasen alakulma ei ole salmiakki vaan laku. Tässä on pehmeä sisus ja aika hyvänmakuinen lakritsi. Nannaa. Viimeisenä salmiakkipullo. Jännä ja aika kiva koostumus. Hyvää salmiakkia tämäkin, vaikkakaan ei kovin vahva.

Voittaja: Haribon iso merkkari (jos Fazer merkkari olisi ollut aito, niin se olisi voittanut)
Häviäjä: Peikonmarja, booooriiiing!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti